Tuesday, January 24, 2012

once upon a time....


1 DELIMA..2007..zaman muda2..masih mentah lagikk..

2 DELIMA..2008..kelas paliinnggg hebat aku pernah ada..setiap minggu nem kelas km ne akan masuk dlm mesyuarat guru2 :)

3 DELIMA..2009..tahun PMR..banyak perpisahan d antara kawan2 dan guru2..tahun yg memberi banyak cabaran..

4 NILAM..2010..banyak kenangan pahit manis..aku rindu MEREKA :(

5 PERMATA..2011..senior year..masing2 suda menginjak umur 17tahun..5tahun bersama,saat perpisahan adalah yg tersukar buat kami semua :')

#imissmyschooldays

Monday, January 23, 2012

Better life?maybe :)

Assalamualaikum dan salam Isnin :))
hampir2 duabulan aku hidup sbagai sorang bambaongan berjaya!hahaha..and finally alhamdulillah..aku bakal2 bkeja hari jumaat nnt..KFC jugakk la yg akn jadikk tempat aku mencari rezeki...:))
tengs laa pakcik KFC :))
oke,berbalik kpd cerita asal yg aku mau share d cne..
aku mmg cpt terasa hati ka???aku rasa 'tidak'..sbb setiap kali aku terasa hati,mst bnda2 yg berasas..i mean,sapa2 yg dpt nasib mcm aku tu pn,mst akn rasa apa yg aku rasa :((
begini cerita ny yaa kawan2...
ada sorang kawan ku ne..mau ckp rapat,xla jugak..yalaa,kawan jak..sama mcm aku kawan dgn orang lain..
km stat kenal dr facebook,mungkin(aku pn lupa)...so,mmg besa la kn connect dgn dia dr Fb ne..dlm masa yg sama,kitorang sms gk laa..
beberapa hari yg lpas,dia ckp kat aku something yg buat aku rasa mcm,dia xsuka bila dia online,aku pun online sama...oh my???aku online dulu oke..btw,aku online BUKAN sbb mau tgk dia online..gila la!aku rasa mcm mau lempar handphone aku tu kat dia..tengs God,dia jauh d sanaaaa...rasa mcm mau bunuh pn ada gk..bukan stakat terasa hati nama ny ne..ne bley jadi aku SAKITHATI!!!
so,dgn akal yg sangaattt waras,aku putuskn utk TIDAK akn memunculkn nem aku d notifications si kawan tu lagikk..ya!maksud ny,no more post,no more comment,no more 'LIKE',and whatsoever yg bkaitan..JANJI! :))


dear you,i noticed EVERYTHING..fyi,i ain't affected by your harmless flirt :))


#MORELOVE lesshate

SELAGI MASIH ADA..best!!!!


Aku baru jak abis tgk cerita ne,tajuk dia SELAGI MASIH ADA..suer!mmg best laa..sedihh siott...aku rasa cerrita ne lagii best kalau mau banding dgn OMBAK RINDU!!!yeah,SERIOUSLY...mmg best,and sedih...aku suka watak hero ny..watak hero ne d lakon kn oleh Beto Kusyairi...dia xla handsome pun..tp bila dia nangis,aku bley masuk laa dlm mood sedih dia tu :))
well..cerita ne mngisahkn ttg sorang suami yang setia...isteri dia ada pnyakit alzheimers...aku takmau laa cerita byk2..tgk sendiri ok..! :DD

#moreLOVElessHATE

Sunday, January 15, 2012

Kehidupan seorang penganggur...

Assalamualaikum salam sejahtera :))

its already 3.36am..x tdo lagii weh..mata semacam penat jak tapi 'malas' lagi mau tdo..hehe..
tatau pun mau cerita pasal apa ne..saja2 jak update blog..rasa mcm lama suda xda update kn..
duduk ruma ne mmg la bosan..mau blk kampung pn,xle..aigoo!bosan tahap petala ke-8 oke...
keja ku d ruma ne,makan,tdo,nonton tv,kemas2 ruma,dan,hambur ruma!hahaha
ohya,setiap pagi aku busy hantar adk aku pegi tadika..tghari pegi ambek lagi dia tu bwk balek ruma..jd mcm pengasuh kanak2 pun ada..apa la sedih jadi penganggur ne kn..huhuhu..
baca novel pun,jarang gilaa!sbb novel d ruma ne ada bbrpa bijik jak..tu pn,suma aku suda abis baca..so skang ne tgh tnggu kawan aku belikn novel HLOVATE dr semenanjung sanaaa!ntah bila la plak aku bley dpt novel tuu kn..harap2 la dia xlupa belikn..gilaa la aku kalau dia x beli..matikk kebosanan aku d ruma ne!!!

oke la,tatau suda mau ckp pasal apa lagi ne..hehehe..idea kering!
oke babaii :))


#moreLOVElessHATE

Friday, January 13, 2012

Thursday, January 12, 2012

KFC,kau buat aku kecewa laa :'(


Aigoo!so sad oww...rasa2 mcm mau nangis ja ne..aisesehh..
ne suma angkara KFC la..penat2 aku tunggu maklum bls dr dorang..
ending cerita,hampehh!malang ny,masa aku pegi apply benda tu,aku pegi dgn kawan,c fazlin..
wah..semalam manager KFC tu call dia and suru dia dtg utk interview arine..
so lucky,dia pass interview tu dan dpt keja jadikk cashier..
what the malang aku ne????
ekceli aku xda la kesa sgt x dpt keja KFC tu..cuma,,,,d sbb kn aku x dpt apa2 keja,aku bakal2 berjauhan dgn bandar LD ku yg tercinta ne...nangis laaa!!! wuuuuu :'((

Sunday, January 8, 2012

I need to find a job =='


hell yeah!i really need a job!desperately need a money!
i want to but sooooo many things..i want a new handphone!!!
jeless aku sama kawan2 yg ada galaxy,ipad..fuh!!!
skrang ne tgh tnggu respon dr KFC..
emm..tolong laa terima aku keja kat ctu..xkesa la keja banyak..yg penting poket aku ne berisi..
well,no school,so,NO INCOME!
adek2 aku yg skula tuu lagi banyak duit tauu..aiyaa~
manager KFC tuu handsom!*encik manager,please give me a chance to work there :))

Saturday, January 7, 2012

Friday, January 6, 2012

2011 dalam kenangan :')

eventhough its too late,i still want to wish u all a veryy happy new year!!! :D
so amcm azam 2011 suma da langsaii kaa??
apa plak azam 2012 ne??taun baru,azam baru..normal thing laa kn..
tp post aku kali ne mau bukan pasal azam ne..just want to share pic spnjang 2011...too many things to remember..
suma ny suda disimpan kemas dlm diari kehidupan..




perkhemahan d kem semulung sepagaya..



tree planting..misi menyelamatkan hutan :)





GALA kokurikulum d kem malangang kiulu..

UNIC d SMSLD :D







hari sukan sekolah..





majlis graduasi :)



hari terakhir peperiksaan SPM :)







hari2 terakhit d bumi SMSLD :'(



hangout lps SPM :D

oke tu jak laa kot..wah3!banyak kenangan..pahit manis masam masin..suma ada:))
tengs suma yg tlibat dalam menceriakan hari2 gembira ku spnjang 2011..
terutama kawan2 d bumi SMSLD...aku sayang kamu!

smoga 2012 memberi lebih banyak kenangan dan pengalaman bharga buat kita suma..
insyaAllah :))